Een ontspannen zomer!

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 12:30

Voor veel mensen is de zomer een periode met wat meer vrije tijd. Neem vooral deze vakantie wat meer tijd voor dingen waar jij blij van wordt en van ontspant.
Wist je dat de natuur heel goed is voor onze gezondheid? Door een omgeving met veel groen om je heen, voel je je vaak een stuk rustiger, dit is ook gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Wanneer je in de natuur bent, daalt het stresshormoon cortisol bijvoorbeeld vanzelf, maar je maakt ook meer van het gelukshormoon serotonine aan. Hierdoor voel je je minder moe en ervaar je minder stress. Daarnaast is het tijdens de zomer natuurlijk ook ontzettend lekker om de schaduw op te zoeken in het bos!

Als je tijd in de natuur doorbrengt kan dit ook gevoelens van angst verminderen. Als je je alleen al 20 minuten in de natuur bevindt, dan kan dit je stressniveau drastisch verlagen.

Juist de zomer is vaak een periode waar je ook meer tijd hebt om lekker te bewegen. Een wandeling in de natuur, alleen of met vrienden of wandelen in een nieuwe stad is bijna altijd leuk! Blijf je dichtbij huis, dan kun je gaan plannen om bijvoorbeeld te zwemmen, fietsen, wandelen of tennissen. Net over de grens in Duitsland zijn vaak ook hele leuke plaatsen en een bezoekje aan de dierentuin of het zwembad is vaak een stuk voordeliger dan in Nederland.

Wees niet te streng voor jezelf want dat helpt ook om je stress niveau laag te houden. Probeer wat extra te slapen en te ontspannen en doe echt dingen waar je van geniet, dit zorgt ervoor dat je cortisol (stress) level in je bloed niet te hoog wordt en dat helpt weer om ook af te vallen.

Of je nu weg gaat of lekker thuis blijft, ik wens je een hele fijne zomer!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.