2023 Een nieuw jaar en een gezonder jaar

Allereerst een goed 2023 gewenst!In januari hebben we bijna allemaal wel goede voornemens en daarbij willen wevaak ook nog veel dingen tegelijk veranderen. Uit onderzoek blijkt dat maarweinig mensen hun goede voornemen lang volhouden. Dat is ook heel logisch:als we ons gedrag willen veranderen, moeten we nieuwe gewoonten aanleren endat is lastig omdat dit veel energie kost. Voor we er erg in hebben, gaan we weerop de automatische piloot: onze oude, ingesleten gewoontes.Binnen het Cool programma werken we met doelen en concrete, realistischeacties hierbij.

Lees meer »

Hoe kun je extra vakantie kilo's voorkomen?

In de vakantie heb je vaak extra tijd voor leuke dingen, blijf juist tijdens de vakantie, lekker in beweging. Een ochtendwandeling of struinen door een nieuwe stad is altijd leuk! Of ga dichtbij huis lekker zwemmen, fietsen, wandelen of tennissen. Ook net over de grens in Duitsland zijn leuke en betaalbare plekken om een dagje weg te gaan, zoals bijvoorbeeld het zwembad of de dierentuin.

Lees meer »

Gezonde avond maaltijd

Voor de avondmaaltijd geldt dat het net als je ontbijt en lunch voldoende goede voedingsstoffen en energie moet leveren om te kunnen functioneren. Daarnaast is het ook goed om de tijd te nemen voor je maaltijd na een drukke dag en te genieten van je eten en de rust. Voor veel mensen is dit niet de werkelijkheid door alles wat vaak nog moet gebeuren.

Lees meer »

Lekkere voedzame lunch

Een goed gevulde lunch is belangrijk om de middag goed door te komen en voorkomt dat je halverwege de middag ongezonde dingen gaat snaaien.

Lees meer »