Open dag Kliniek Twente

Op zaterdag 16 maart is er in Kliniek Twente een open dag. Ik zal hier ook aanwezig zijn in een eigen ruimte. Heb je een vraag over leefstijl of ben je geïnteresseerd in het Cool leefstijl programma? Kom dan gerust even gezellig langs. Natuurlijk mag je me ook altijd via mijn Instagram pagina of website benaderen!

Lees meer »

Een ontspannen zomer!

Voor veel mensen is de zomer een periode met wat meer vrije tijd. Neem vooral deze vakantie wat meer tijd voor dingen waar jij blij van wordt en van ontspant.Wist je dat de natuur heel goed is voor onze gezondheid? Door een omgeving met veel groen om je heen, voel je je vaak een stuk rustiger, dit is ook gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Wanneer je in de natuur bent, daalt het stresshormoon cortisol bijvoorbeeld vanzelf, maar je maakt ook meer van het gelukshormoon serotonine aan. Hierdoor voel je je minder moe en ervaar je minder stress. Daarnaast is het tijdens de zomer natuurlijk ook ontzettend lekker om de schaduw op te zoeken in het bos!

Lees meer »

Samenwerking Kliniek Twente

Binnenkort start een nieuwe groep Cool (GLI leefstijlcoaching) in Kliniek Twente in Oldenzaal. Samen met collega Ingrid Ribberink zullen wij mensen begeleiden die blijvend gezondere leefstijl switches willen maken. Ingrid zal zich met name richten op deelnemers met diabetes en metabool syndroom en ik zal me richten op overige deelnemers met overgewicht die graag gewicht willen verliezen omdat ze in een risico groep vallen, of te maken hebben met obesitas.

Lees meer »

2023 Een nieuw jaar en een gezonder jaar

Allereerst een goed 2023 gewenst!In januari hebben we bijna allemaal wel goede voornemens en daarbij willen wevaak ook nog veel dingen tegelijk veranderen. Uit onderzoek blijkt dat maarweinig mensen hun goede voornemen lang volhouden. Dat is ook heel logisch:als we ons gedrag willen veranderen, moeten we nieuwe gewoonten aanleren endat is lastig omdat dit veel energie kost. Voor we er erg in hebben, gaan we weerop de automatische piloot: onze oude, ingesleten gewoontes.Binnen het Cool programma werken we met doelen en concrete, realistischeacties hierbij.

Lees meer »

Hoe kun je extra vakantie kilo's voorkomen?

In de vakantie heb je vaak extra tijd voor leuke dingen, blijf juist tijdens de vakantie, lekker in beweging. Een ochtendwandeling of struinen door een nieuwe stad is altijd leuk! Of ga dichtbij huis lekker zwemmen, fietsen, wandelen of tennissen. Ook net over de grens in Duitsland zijn leuke en betaalbare plekken om een dagje weg te gaan, zoals bijvoorbeeld het zwembad of de dierentuin.

Lees meer »

Gezonde avond maaltijd

Voor de avondmaaltijd geldt dat het net als je ontbijt en lunch voldoende goede voedingsstoffen en energie moet leveren om te kunnen functioneren. Daarnaast is het ook goed om de tijd te nemen voor je maaltijd na een drukke dag en te genieten van je eten en de rust. Voor veel mensen is dit niet de werkelijkheid door alles wat vaak nog moet gebeuren.

Lees meer »